Aanmelden nieuwsbrief

s Hertogenbosch 1629Orthen-Links is een wijk met een verhaal. Al in het jaar 815 komen we de namen ‘Orthen’ en ‘villa Orthen’ tegen. Het Latijnse woord ‘villa’ verwijst overigens niet naar een luxe woning, maar naar ‘landgoed’. Het grote ’s-Hertogenbosch is in de loop van de geschiedenis ontstaan vanuit het landgoed Orthen en het landgoed van de hertog vanBrabant, zo denkt men. In 1196 kreeg ‘het bos van de hertog’ de naam ‘des hertogenbosch’.

 


Orthen BW 16 smallOorspronkelijk lag de kern Orthen op een donk, een hoger gelegen deel in het drassige landschap. Later ontstond er een dijkdorp met typische dijkbebouwing. Deze liep van de Engelse dijk, via de weg Orthen en Ketsheuvel naar de Herven. Tot begin jaren vijftig bepaalde dit beeld de uitstraling van Orthen; de dorpskern lag lange tijd los van de stad. In de periode daarna werd er veel gebouwd in en rondom Orthen. Toen is ook de buurt Orthen-Links ontstaan. Een buurt met een dorpse sfeer, waar de natuur en de grote stad om de hoek liggen.

Hoogste punt fase 1

 

Donderdag 6 juli bereikten we het hoogste punt van fase 1. Traditiegetrouw trakteerden BrabantWonen en Van Wanrooij de bouwvakkers op een frietje en een snack om dit te vieren.

De bouw vordert in hoog tempo en we liggen op schema. De verwachting is dat in oktober/november 2017 de huurwoningen opgeleverd worden. Daarna volgen in fases de koopwoningen, naar verwachting tussen januari en april 2018. Dit is een voorzichtige prognose, omdat weersomstandigheden invloed kunnen hebben op de voortgang van de bouw.