Aanmelden nieuwsbrief

Mus Mollige Molly vind haar plek in de wijk.

brabantwonen MMMolly JZ 40

Afgelopen zaterdag was het druk voor Villa Orthen. In de wadi werd het kunstwerk Mus Mollige Molly onthuld door buurtbewoners, wethouder Eric Logister en Marije Buursink, directeur van BrabantWonen.

Het kunstwerk is onderdeel van het project ‘Afscheid en Welkom nieuwe buurtjes’. In de afgelopen anderhalf jaar hebben de bewoners van Orthen-Links samen toegewerkt naar een afscheid en nieuw begin. Het resultaat is twee mooie kunstwerken: Mus Mollige Molly en een Buiten Expo met foto’s.

Mus 4

De mus is van transparant glas, waarop foto’s vol herinneringen aan de wijk staan. ’s Avonds wordt Mollige Molly verlicht, wat een mooie gloed geeft in de wijk. Het idee van de mus komt van de 9 jarige Sven van Laarschot uit Orthen-Links.

Vanuit Villa Orthen worden vanaf 2 juli ook foto’s uit de oude doos op de grond geprojecteerd. Dit foto- en lichtkunstwerk is bedacht door de creatieve wijkbewoners Raoul Wilke, Sherman Emers en Jamyson Limonier. Met deze feestelijke bijeenkomst is het project ‘Afscheid en Welkom nieuwe buurtjes’ voor de bewoners van Orthen-Links afgesloten.

Mus 5

Het project is uitgevoerd door Typische Producties in samenwerking met bewonerscomité Stichting Orthen-Links, de Orthense Schaar, de Hobbyclub en kunstenaar Kees van den Boogaart. De realisatie is mede mogelijk gemaakt door het Buurtcultuurfonds BrabantWonen en de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

foto's: Jan Zandee