Aanmelden nieuwsbrief

Orthen BW 24 Orthen-Links ligt op loopafstand van de Ertveltplas. Dit meer staat in verbinding met de Dieze. Verschillende watersportverenigingen vinden er hun thuishaven. Zeilen en roeien begint dus bijna in de achtertuin.

Het natuurgebied waar het meer deel van uitmaakt, heet de Ertveldpolder. Deze polder is de afgelopen jaren opnieuw ingericht, waardoor er meer ruimte is ontstaan voor natuur en recreatie. Er zijn nieuwe planten- en dierensoorten gekomen, zoals de kamsalamander en rugstreeppad. Paarden en runderen zorgen voor de begrazing en voor een mooi schouwspel. Ook werd een nieuwe fietsbrug over de Dieze gebouwd. De Ertveldpolder wordt steeds meer een ruig, waterrijk natuurgebied, op slechts een paar minuten van Orthen-Links. Voor iedereen in de wijk een fijne uitvalsplek. Kinderen kunnen er naar hartenlust hutten bouwen, vroege vogels een verstilde wandeling maken en fietstochten beginnen al direct midden in de natuur.

kinderen Orthen BW 14

Hoogste punt fase 1

 

Donderdag 6 juli bereikten we het hoogste punt van fase 1. Traditiegetrouw trakteerden BrabantWonen en Van Wanrooij de bouwvakkers op een frietje en een snack om dit te vieren.

De bouw vordert in hoog tempo en we liggen op schema. De verwachting is dat in oktober/november 2017 de huurwoningen opgeleverd worden. Daarna volgen in fases de koopwoningen, naar verwachting tussen januari en april 2018. Dit is een voorzichtige prognose, omdat weersomstandigheden invloed kunnen hebben op de voortgang van de bouw.