Aanmelden nieuwsbrief

Met de nieuwbouw krijgt de wijk een nieuwe toekomst. Tegelijkertijd is de sfeer van vroeger behouden. Die sfeer zie je terug in het gebruik van veel baksteen, de details in het metselwerk (rondom voordeuren, bij kroonlijsten en in de ornamentiek) en in de grootte van de huizen: het zijn allemaal grondgebonden eengezinswoningen van een vergelijkbare oppervlakte met een tuin. Aan de voorzijde van de woningen ligt een ‘Brabantse stoep’, met bij elke voordeur een bankje dat naar hartenlust kan worden opgefleurd. Ongetwijfeld dé plek voor een goed gesprek.

brabantse stoep

Hoogste punt fase 1

 

Donderdag 6 juli bereikten we het hoogste punt van fase 1. Traditiegetrouw trakteerden BrabantWonen en Van Wanrooij de bouwvakkers op een frietje en een snack om dit te vieren.

De bouw vordert in hoog tempo en we liggen op schema. De verwachting is dat in oktober/november 2017 de huurwoningen opgeleverd worden. Daarna volgen in fases de koopwoningen, naar verwachting tussen januari en april 2018. Dit is een voorzichtige prognose, omdat weersomstandigheden invloed kunnen hebben op de voortgang van de bouw.