Aanmelden nieuwsbrief

Steeds zijn maximaal vier huizen op een rij hetzelfde vormgegeven. Daarna volgt er een wisseling in kleur metselwerk, baksteen en in de breedtemaat van de woningen. Aangezien de woningen qua oppervlakte grotendeels overeenkomen, zijn sommige woningen breder en straatgericht en andere juist dieper en tuingericht. Op deze manier kan iedere bewoner zijn of haar eigen favoriete indeling in de wijk vinden. 


ORTHN 20160329 Cam01 LR
11 parkeerkoffer small

kinderen spelen in boomArchitect Geert Bosch van bureau Hilberink Bosch: “Het dorpse karakter van Orthen-Links blijft behouden, wat recht doet aan de locatie. Mooi is bovendien dat er geen verschil is tussen het uiterlijk van de huur- en de koopwoningen. De auto’s vinden veelal hun plek in de parkeerhoven. Zo krijgen de straten wat lucht en kunnen kinderen lekker buiten spelen tussen het vele groen en in de straten zelf.”

 

Hoogste punt fase 1

 

Donderdag 6 juli bereikten we het hoogste punt van fase 1. Traditiegetrouw trakteerden BrabantWonen en Van Wanrooij de bouwvakkers op een frietje en een snack om dit te vieren.

De bouw vordert in hoog tempo en we liggen op schema. De verwachting is dat in oktober/november 2017 de huurwoningen opgeleverd worden. Daarna volgen in fases de koopwoningen, naar verwachting tussen januari en april 2018. Dit is een voorzichtige prognose, omdat weersomstandigheden invloed kunnen hebben op de voortgang van de bouw.