Aanmelden nieuwsbrief

Silvie van Zon (29) woont sinds twee jaar in Orthen-Links. Ze woont daar via Ad Hoc. Toch hoopt ze dat ze hier nog lang kan blijven wonen. 

Silvie van Zon

“Ik groeide op in Dreumel en kwam in 2007 in ’s-Hertogenbosch wonen”, vertelt Silvie. De laatste twee jaar woont ze in Orthen-Links, “in een huis met een gezellige gaskachel. Daar zet ik regelmatig een luie stoel voor om er heerlijk een boek te lezen.”

Tijdelijk contract

Silvie werkt in de Stadsbibliotheek. “Dat is maar tien minuten fietsen van mijn huis. Ook de polder is hier vlakbij. Ik heb daar een relaxbankje ontdekt waar ik van de zon kan genieten.” Ook gaat ze graag met vrienden op stap. “Die wonen ook hier in de wijk. Met hen ga ik bijvoorbeeld zwemmen. Ik woon hier echt fijn en ik wil hier niet graag weg. Maar ik heb een Ad Hoc-contract.” Ad Hoc zorgt ervoor dat leegstaande woningen tijdelijke bewoners krijgen, zoals Silvie. Als haar huis ‘aan de beurt’ is om gesloopt te worden, moet ze vertrekken. “Ik heb dan twee weken de tijd om mijn spullen te pakken. Dat maakt me soms onrustig. Ik hoop echt dat ik hier kan blijven wonen tot de laatste fase van de herstructurering.”

Droomhuis

Wat de toekomst haar brengt, weet ze niet. “Ik wil graag in deze wijk blijven wonen. Mijn droomhuis is echt geen villa. Zet mij maar bovenaan de lijst voor een klein huis in Orthen-Links met een kachel of een open haard en bloemen in de tuin. Al heb ik geen groene vingers.” Lachend voegt ze daaraan toe: “Een tuinman erbij? Dat zou best prettig zijn.”

Hoogste punt fase 1

 

Donderdag 6 juli bereikten we het hoogste punt van fase 1. Traditiegetrouw trakteerden BrabantWonen en Van Wanrooij de bouwvakkers op een frietje en een snack om dit te vieren.

De bouw vordert in hoog tempo en we liggen op schema. De verwachting is dat in oktober/november 2017 de huurwoningen opgeleverd worden. Daarna volgen in fases de koopwoningen, naar verwachting tussen januari en april 2018. Dit is een voorzichtige prognose, omdat weersomstandigheden invloed kunnen hebben op de voortgang van de bouw.