Aanmelden nieuwsbrief

Aan de noordkant van de Bossche binnenstad, ten westen van de Orthenseweg, ligt Orthen-Links. Deze wijk is klaar voor een nieuwe start. BrabantWonen en Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling zorgen er samen voor 168 nieuwe woningen. Betaalbare huur- en koophuizen met alle gemakken van nu, in een wijk met een bijzonder verhaal. 

03straatbeeld 2

Om plaats te maken voor de nieuwbouw zullen de oude huurwoningen uit de jaren ’50 worden gesloopt. Daarvoor in de plaats bouwen we eengezinswoningen met twee of drie woonlagen. De eerste nieuwe bewoners van Orthen-Links wonen er overigens al. In 2015 is aan de rand van de wijk al een appartementengebouw verrezen waar oude en nieuwe bewoners hun plek gevonden hebben. In mei 2016 worden de eerste 12 huurwoningen opgeleverd. In 2019 is de hele wijk klaar en zit ons werk erop.  

Orthen-Links krijgt dus nieuwe huizen, maar ook een nieuwe entree. De straten zullen groener en open zijn, met ruimte voor kinderen om te spelen en gezellige plekken om elkaar te ontmoeten. Een van die ontmoetingsplekken is de Orthensedonk die in het midden van de wijk ligt. Een groen hart dat letterlijk open staat voor alle bewoners, jong en oud! Elkaar ontmoeten en een praatje maken kan straks op een bankje midden in het groen. Maar ook een oogje in het zeil houden als de allerkleinsten samen spelen. De Orthensedonk wordt het centrale hart voor en door bewoners.

1383 EXT cam03 HR

iStock 000072600841 Double v2 small

Hoogste punt fase 1

 

Donderdag 6 juli bereikten we het hoogste punt van fase 1. Traditiegetrouw trakteerden BrabantWonen en Van Wanrooij de bouwvakkers op een frietje en een snack om dit te vieren.

De bouw vordert in hoog tempo en we liggen op schema. De verwachting is dat in oktober/november 2017 de huurwoningen opgeleverd worden. Daarna volgen in fases de koopwoningen, naar verwachting tussen januari en april 2018. Dit is een voorzichtige prognose, omdat weersomstandigheden invloed kunnen hebben op de voortgang van de bouw.